Produkter i din kurv

☀️ SOMMERTILBUD slutter snart! ☀️

12% ekstra rabat, brug koden: SOL12

Herre Dame

Den store skjorte guide 2021 - Sådan finder du den perfekte skjorte

Skrevet af Luxivo Group ApS d.

Skjorten. Enhver mands ven, og en beklædningsgenstand, som er essentiel og fuldkommen uundværlig i et garderobeskab med respekt for sig selv. Skjortens alsidighed og store popularitet, er også grunden til, at der findes næsten en uendelig mængde forskellige modeller. 

Du kan finde skjorter i forskellige farver, mønstre, pasforme etc. Derfor kan man nogle gange fare vild i den store skjorte-verden, hvis man ikke helt ved, hvad man skal kigge efter. 

Derfor har vi en lavet denne skjorte guide, som forhåbentligt kan hjælpe dig, når du skal have din næste skjorte. 

Husk at du her på Luxivo kan finde et bredt udvalg af forskellige skjorter til en billig pris.

Så når du har færdiglæst vores skjorte guide, kan du passende finde din nye skjorte blandt vores store udvalg fra bl.a. Ralph Lauren, Eton og Tommy Hilfiger.

Guide: Sådan skal din skjorte sidde

Selvom man allerede har mange skjorter, er der en del, som faktisk er i tvivl om, præcist hvordan et skjorte skal sidde. Man kan selvfølgelig altid ‘føle’ sig frem, og selv vurdere om man synes skjorten sidder godt.

Men hvis du vil have et par gængse guidelines til, hvordan skjorten skal sidde, er her nogle få ting, du skal holde øje med.

Det skal du være opmærksom på, når du skal finde den perfekte skjorte

Når du skal finde den perfekte skjorte, er der en række ting, som du skal være opmærksom på. Udover de guidelines der omhandler hvordan skjorten skal sidde, vil vi herunder gennemgå de faktorer, som primært handler om din personlige smag. 

Pasform

Det ville ikke være en ordentlig skjorte guide, uden at snakke om pasform. Pasform, eller ‘fit’, som det også kaldes, er en af de allervigtigste ting at have sig for øje, når du vælger din næste skjorte. 

For du kan have nok så pæn en skjorte, men hvis pasformen ikke passer til dig, kan det være fuldkomment ligegyldigt. Hvis pasformen er ikke er rigtig, vil skjorten simpelthen sidde dårligt på dig. 

Når man snakker om pasform, snakker man typisk om skjorter med slim fit og med regular fit. 

Skjorte med regular fit

Regular fit kaldes også for klassisk fit, og er betegnelsen for det, som betragtes som den traditionelle pasform for skjorter. Pasformen er relativ stor og rummelig, og skjortens nederste del hænger et stykke ud over buksekanten. På den måde er der god plads ved armhule, brystkasse og armene. 

Pasformen henvender sig til dem, som prioriterer komfort og mobilitet i deres skjorter. Samtidig er det også et glimrende valg, hvis man har en lidt for fremtrædende mave, som man ikke vil have skal tage for meget opmærksomhed. 

Skjorte med slim fit

Skjorter med slim fit er noget af det allermest populære, når det kommer til skjorter i øjeblikket. Og med god grund. Pasformen er moderne og elegant, og giver et selvsikkert look, der viser kroppen frem. Man går dog lidt på kompromis med komfort og mobilitet, når man vælger en skjorte med slim fit.

Som navnet antyder, er denne pasform passende til slanke personer. Hvis man har for brede skuldre, eller en bred brystkasse, er det ikke sikkert, at en skjorte med slim fit vil sidde godt på en. 

Hvilken krave skal skjorten have?

Kraven på en skjorte, er en ting som de færreste nok tænker over. Men faktisk er det en detalje, som kan være med til at ændre dit look ganske drastisk. Der findes mange forskellige kraver, hvoraf vi vil gennemgå de tre mest almindelige.

Spread

En spread-krave er kendetegnet ved at have ganske stor afstand mellem kravens spidser. Det gør krave-typen til en glimrende valg til business-skjorter og formelle lejligheder.

Spread-kraven giver også god plads til halsen, og passer rigtig godt med slips. Som tommelfingerregel siger man, at spread-kraven passer godt til et smalt ansigt. 

Button-down

Button-down-kraven kendetegnes ved, at den kan knappes fast til skjorten ved de to spidser. Det er også med til at give kraven fleksibilitet i den forstand, at den både kan bruges når man vil være casual eller sporty. Generelt set, kan det både bruges på arbejde eller i fritiden, men bør ikke bruges sammen med et jakkesæt.

Forward point

Forward point kraven er en anden alsidig krave. I forhold til spread-kraven har den lidt mindre afstand mellem spidserne på kraven, hvilket også gør den passende til ansigter som er lidt mere runde og brede. 

Hvilken farve skal jeg vælge?

Når man skal vælge farven på sin skjorte, bliver man tit præsenteret for rigtig mange forskellige muligheder. Det er selvfølgelig i høj grad et spørgsmål om smag og behag, men rigtig mange vælger de klassiske farver såsom hvid og lyseblå.

Hvid

Den hvide skjorte er en tidløs klassiker, og den mest almindelige skjorte-farve. Det er det mest formelle valg, og en sikkert valg i de fleste tilfælde. 

Den skal dog altid være helt ren, og du skal samtidig være opmærksom på, at nogle skjorter er af meget fint materiale, hvorfor skjorten nærmest vil være helt gennemsigtig. 

Så hvis du fx. har mørke brysthår eller tatoveringer, kan du overveje en undertrøje, eller en skjorte i lidt grovere kvalitet, så man ikke kan se igennem. 

Lyseblå

En lyseblå skjorte er også en sikker vinder. Den er en smule mindre ‘låst’ i udtrykket end en hvid skjorte, og kan nemt kombineres med farver som sort, mørkeblå og grå. 

Størrelsesguide - Find den rigtige størrelse på din skjorte

Når du skal finde den rigtige størrelse på din nye skjorte, er der nogle kropsmål på dig selv, som du er nødt til at kende. Det drejer primært om dit halsmål og dit brystmål. Hvis skjorten ikke passer til de mål, vil den ikke sidde godt på dig. Derfor har vi lavet en størrelsesguide, og en guide til hvordan du finder de rigtige mål til din skjorte.

For at sikre at kraven sidder ordentligt på halsen, skal du kende dit halsmål. Når du skal finde den rigtige størrelse, måler du omkredsen på din hals, og lægger 1 cm. oveni.

Brystmålet er også vigtigt, når man skal være sikker på at finde den rette skjortestørrelse. Dit brystmål er det antal cm. der er rundt om dit bryst på det bredeste sted af din overkrop. 

Størrelsesguide

INT

EU

Halsmål

Brystmål

S

37-38

37-38 cm

92-98 cm

M

39-40

39-40 cm

98-104 cm

L

41-42

41-42 cm

104-108 cm

XL

43-44

43-44 cm

108-114 cm

2XL

45-46

45-46 cm

114-120 cm

Hvis du ikke er helt tilfreds med størrelsen på skjorten der skal bestilles kan du læse følgende guide og få gjort noget ved det hurtigt.

En oplagte gaveidé

Skjorter er oplagte som gaver til  ham, da man næsten altid kan bruge en ekstra skjorte i garderobeskabet. Hvis du eksempelvis skal til studentergilde eller til konfirmation, vil personen der skal fejres måske ikke have så mange skjorter i forvejen. 

Derfor kan du passende finde en skjorte her på siden, som personen kan have stor glæde af i mange år fremover. 


Nyere indlæg

Få 10% rabat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder, eksklusive rabatkoder og inspiration direkte i din indbakke.

Tak for din tilmelding! Her er din rabatkode: velkommen10